Éjszakai kelesztésű vizes kifli

Nincs annál jobb, mint amikor reggel friss pékárút raksz az asztalra ébredés után egy órán belül. A békebeli kiflit és a vajas kiflit már régóta megtaláljátok éjszakai kelesztésű verzióban az oldalon, most kidolgoztam nektek a legolcsóbb vizes kifli hűtős verzióját, hogy mindenki igényét kielégítsem. Így most már készíthettek éjszakai kelesztésű vizes kifli-t is.

Éjszakai kelesztésű vizes kifli

Hozzávalók: (8-10 kiflihez)

A kiflihez:
  • 500 g búzafinomliszt (BL55)
  • 10 g (2 lapos teáskanál) só
  • 10 g friss élesztő vagy 3 g szárított
  • 5 g (kb. 1 teáskanál) cukor
  • 3 dl (300 g) langyos víz
  • 1 evőkanál (10 g) napraforgóolaj

Recept:

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos (kézmeleg) vizet. Hagyjuk felfutni, majd beleöntjük az olajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.

Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 8 vagy 10 db-ba vágjuk.

Mindegyikből kis gombócot gyúrunk és 10 percig hagyjuk pihenni őket.

Ha megvan megformázzuk őket kiflinek. LÁSD A VIDEÓN

Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a kifliket.

Letakarjuk folpackkal vagy alufóliával. Éjszakára hűtőbe (4-8 fok) vagy hideg helyre tesszük a tepsit.

Reggel amikor felébredünk kirakjuk a tepsit szoba-hőmérsékletre és 30 percig kint hagyjuk, hogy melegedjen. (rajta marad a folpack)

210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen úgy, hogy a sütő aljába vizet helyezünk egy tálba, hogy gőz képződjön a sütőben.

Sütés előtt megspricceljük vízzel és megszórhatjuk sóval vagy köménymaggal.

Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük az éjszakai kelesztésű vizes kifli-ket.

Amikor kivesszük ismét lefújjuk vízzel a kifliket.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept