Kálcirecept hírlevél

Kálci receptjei a postafiókodban

Elindult a hírlevelem, amelyben rendszeresen értesítem a feliratkozóimat a legújabb receptjeimmel, főzési tippjeimmel kapcsolatban.

Gesztenyegolyó

gesztenyegolyó

A desszertgolyó egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság, mert nem kell sütni, csak a megfelelő hozzávalókat összeállítani hozzá. Ezek közül a kókuszgolyó a legismertebb és ez a legnépszerűbb mindenki körében. De a kókuszgolyó mellett sok más alapanyagból (gesztenye, dió, lekvár, kakaópor, csokoládé) is születhet desszertgolyó variáció, amit te magad is könnyen elkészíthetsz. Most megmutatom, hogy hogy tudsz nagyon finom és gusztusos gesztenyegolyót készíteni.

Hozzávalók: 40-45 db golyóhoz

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 250 g gesztenyepüré
  • 70 g porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 üveg rumaroma (30 ml)
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2-3 tábla ét- vagy tejcsoki
  • 2-3 evőkanál napraforgó olaj

Recept:

A kekszet a cukrokkal összekeverjük és belekeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét. Végül hozzáöntjük a rumaromás tejet. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

Gőz felett kis olajjal együtt megolvasztjuk a csokit.

15 g-os golyókat formázunk belőle és az elkészített kicsit már kihűlt csokoládéba mártjuk, de csak annyira, hogy egy kis részen kilátszódjon a tészta. Így olyan kinézete lesz, mint egy szem gesztenyének.

TIPP: Én egy villára ültettem rá a golyókat úgy mártottam be, majd rácsra tettem őket, hogy a felesleges csoki lecsepegjen.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept