
Egyik nagy családi kedvencünk ez a füstölt szalonnás gombaleves.
Többi LEVES a honlapon itt elérhető.
Hozzávalók:
- 100 g szalonna
- 50 g hagyma
- 10 g olaj
- 150 g sárgarépa (3 szál)
- 250 g gomba
- 1 evőkanál (15 g) liszt
- 2 liter víz
- só
- bors
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 50 g tejföl
Tésztához:
- 1 tojás
- 50 g víz
- 100 g liszt
- só
Recept:
Az apró kockákra vágott szalonnát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Beledobjuk a karikákra vágott répát és így is sütjük pár percig.
Beledobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a kiengedett levét, akkor megszórjuk liszttel. Így is sütjük egy percig, majd meghintjük a petrezselyemmel és felöntjük vízzel.
Ízlés szerint teszünk még bele sót és belerakjuk a tejfölt is. A tejfölt érdemes egy kis forró levessel kikeverni, hogy ne maradjon csomós a levesben.
Ha megfőtt a répa, akkor készítünk bele egy galuska tésztát és kanálról egy kés segítségével beleszaggatjuk.
A gombaleves-t tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept