Kaszinótojás

Húsvét és a szilveszter elengedhetetlen eleme nálam a kaszinótojás. Sokszor gondolkodtam már, hogy ki kéne mérnem a hozzávalók mennyiségét. Most végre volt rá időm így kipróbálhatjátok az én kaszinótojás verziómat. Remélem ízleni fog.

kaszinótojás

Ajánlom hozzá gyökérkenyeret, de akár a sajtos kiflit is.

Mindenképpen keverjetek hozzá be egy adag majonézes kukoricasalátát!

Hozzávalók: 20 db kaszinótojáshoz

  • 10 db tojás
  • 3 g (1 kávéskanál) só
  • 50 g tejföl
  • 30 g majonéz
  • 10 g mustár
  • kevés bors

Recept:

A tojásokat keményre megfőzzük. A hideg tojásokat hideg sós vízzel töltött edénybe rakjuk, majd felforraljuk fedő nélkül. Indukciós lapnál figyeljünk arra, hogy ne forralás fokozaton végezzük a melegítést, mert a víz nagyon hamar felforr a víz a tojás pedig hideg marad, akkor nem érjük el a kívánt keménységet. Zárjuk el a hőforrást, tegyünk rá egy fedőt, majd hagyjuk a tojásokat a vízben 15 percig, így teljesen kemény tojásokat kapunk.

Ha letelt az idő, akkor hideg vizet engedünk a tojásokra. Ha kihűltek leszedjük a héját, majd hosszában félbe vágjuk őket.

Sárgájukat óvatosan kivesszük és egy tálban összegyűjtjük, majd villával alaposan összetörjük őket. Figyeljünk oda, hogy ne maradjon csomó, mert akkor fennakadhat a habzsákban. Belemérjük a többi hozzávalót, majd alaposan elekeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük.

Fehérjéket salátaágyra helyezzük és megtöltjük a sárgájából készített krémmel. Ízlés szerint pirosarannyal díszíthetjük a kaszinótojás-okat.

A maradék krémet feltekert sonkás felvágott két végébe nyomjuk és ezzel is növeljük a hidegtálunk szépségét.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept