Kovász chips

Mindenki sajnálja kidobni a kovász etetése során megmaradt úgynevezett nem aktív kovászt. Itt a megoldás süssünk belőle kovász chips-et. Bármivel ízesíthető és nagyon finom és egészséges.

kovász chips

Kovászolásról ide kattintva olvashatsz.

Hozzávalók:

  • kb 100 g kovász
  • 1 evőkanál olaj (15 g)
  • 1 evőkanál liszt (20 g)
  • ízesíthetjük fűszerekkel, magvakkal ízlés szerint (enyémben 15 g szezámmag van)

Recept:

Az összes hozzávalóból egy lágy tésztát gyúrunk. Sütőpapíron kinyújtjuk és darabokra vágjuk. Rajta hagyjuk a sütőpapíron csak szétpakoljuk rajta. Megszórjuk sóval.

180-190 fokon aranybarnára sütjük a kovász chips-et.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept