Mindenki sajnálja kidobni a kovász etetése során megmaradt úgynevezett nem aktív kovászt. Itt a megoldás süssünk belőle kovász chips-et. Bármivel ízesíthető és nagyon finom és egészséges.

Kovászolásról ide kattintva olvashatsz.
Hozzávalók:
- kb 100 g kovász
- 1 evőkanál olaj (15 g)
- 1 evőkanál liszt (20 g)
- ízesíthetjük fűszerekkel, magvakkal ízlés szerint (enyémben 15 g szezámmag van)
Recept:
Az összes hozzávalóból egy lágy tésztát gyúrunk. Sütőpapíron kinyújtjuk és darabokra vágjuk. Rajta hagyjuk a sütőpapíron csak szétpakoljuk rajta. Megszórjuk sóval.

180-190 fokon aranybarnára sütjük a kovász chips-et.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept