Kálcirecept hírlevél

Kálci receptjei a postafiókodban

Elindult a hírlevelem, amelyben rendszeresen értesítem a feliratkozóimat a legújabb receptjeimmel, főzési tippjeimmel kapcsolatban.

Lepénykenyér

Lepénykenyér

Mindenféle kenyér létezik a világon. Most egy olyat mutatok nektek, ami sok országban nagyon népszerű és rengeteg neve van pl. Naan kenyér. Ez egy nagyon egyszerű lepénykenyér az a jó benne, hogy nem élesztős és 10 perc alatt elkészül úgy, hogy még a sütőt se kell bekapcsolnod. Tökéletes azokon az estéken, amikor rohanunk és nincs kenyerünk vagy nincs időnk kelt tésztát készíteni.

Hozzávalók: 6 db-hoz

  • 400 g joghurt
  • 50 ml víz
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1-2 teáskanál (5-10 g) só
  • 550 g búzafinomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Recept:

A joghurtot és a vizet az olajjal elkeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük a tésztát. Nem árt neki, ha dagasztógéppel csináljuk, hiszen a lisztnek itt is meg kell magát szívni a folyadékokkal.

Egy nagyon jó kis ruganyos nem ragadós tésztát kell kapnunk. 6 felé osztjuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk lisztes pulton, amekkora a serpenyőnk.

Minimálisan olajozott teflonos serpenyőben sütjük kb. fele “lángon”. Én az indukciós lapomat 6-osra állítottam a 10es skálán. Úgy állítsátok, mintha palacsintát sütnétek.

Egyik oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már látjuk, hogy szépen megpúposodott. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes lenyomni, ahol felpúposodik.

Még forrón megkenhetjük vajjal vagy fokhagymás vajjal 🙂

Tunkolásra és szendvicsnek is alkalmas, de bármire jó, amire egy tortillát használnál!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept