Úgy döntöttem, hogy külön írom meg a gondolataimat, így a leves tervezése a következő.
Leveseknél is több kategóriát lehet összeírni. A táblázatot mindenki töltse ki maga az alapján, hogy mit szokott készíteni és persze, hogy mit szeret a családja.
Levesek csoportosítása:
- Híg levesek
- Sűrített levesek
- Krémlevesek
- Összetett levesek
Híg levesek | Sűrített levesek | Krémlevesek | Összetett levesek |
Húsleves | Krumplileves | Hagyma | Palócleves |
Húsgombócleves | Zöldborsóleves | Fokhagyma | Gulyásleves |
Zöldségleves | Gombaleves | Brokkoli | Frankfurtileves |
Becsináltleves | Tojásleves | Sütőtök | Raguleves |
Paradicsomleves | Krumpli | Bakonyi betyárleves | |
Karfiolleves | |||
Bableves | |||
Halászlé | |||
Lencseleves | |||
Korhelyleves | |||
Kukoricaleves | |||
Gyümölcsleves |
Itt azt a logikát szoktam követni, hogy egy sűrített leves utáni napon krémleves vagy híg leves következzen.
Összetett leves mellé mindig valami húsmentes/könnyű főételt választok
Krém- és raguleveseket, ha különlegeset szeretnénk, akkor tálalhatjuk házi cipóban.
Sokszor cselezem ki a gyerekeket azzal, hogy a maradék levest másnap leturmixolom és krémlevesként tálalom. Így kevésbé unalmas. Tudom hihetetlen, de még a húsleves is finom iylen módon.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept