
Ez is anyikám receptje, amit nagyon szeretek. Egyszerű és nagyszerű hagyományos linzer karika lesz belőle.
Egyéb sütemény recepteket találtok itt SÜTEMÉNYEK.
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 300 g liszt
- 90 g porcukor
- 25 g darált dióbél
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
- 25 g darált dióbél a tetejére
- 400 g kajszibarack lekvár
- 1 evőkanál porcukor
Recept:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 25 g darált diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor a citrom levéből csavarunk bele pár cseppet!
Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett pulton, 4 cm átmérőjű virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikba kis kerek lyukat szaggatunk. Ezek lesznek a felső lapok.
A maradék tésztát újra gyúrjuk, ha szükséges citromlét adunk hozzá megint.
1-1 cm távolságra egymásrtól szilikonos sütőpapírra rakjuk őket.
A felső karikákat lekenjük felvert egész tojással és meghintjük darált dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sülnek.
Az alsó lapokat vastagon megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a felső lapokat.
A végén meghintjük mindegyiket porcukorrral.
Fedeles edénybe rakva a linzer-t hamar puhává válnak.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept