
Sokan mondták már, hogy finomak a leveseim, de valahogy a posztolás mindig elmarad. Hát most pontosan kimértem mindent a magyaros krumplileves készítése közben és megosztom veletek. Remélem ti is úgy fogjátok szeretni ezt a verziót, mint én és a családom.
A többi leves receptemet ide kattintva érheted el.
Hozzávalók:
- 500 g krumpli
- 2 liter víz
- 1 kis fej hagyma fele
- petrezselyemzöld
- 2 púpos kiskanál vegeta (10 g)
- 2 teáskanál (10 g) só
- 2 szál sárgarépa
- 2 db babérlevél
- Kevés valamilyen füstölt hús
Rántáshoz:
- 3 ek olaj (30 g)
- 20 g liszt (1 púpos evőkanál)
- 1 kis fej hagyma másik fele
- 5 g pirospaprika (1 teáskanál)
- kb 50-100 g tejföl ízlés szerint
Tésztához:
- 50 g víz (fél dl)
- 5 g só
- Kb. 100 g liszt
- közepes méretű tojás
Recept:
Meghámozott krumplit kockákra, a répát pedig karikákra vágjuk, felöntjük vízzel.
Bleteszünk fél hagymát és a füstölt húst is beledobjuk, ételízesítővel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük amíg a krumpli és a répa meg nem puhul.
Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)
Ha megfőttek a zöldségek akkor berántjuk, majd a tejfölt is belekeverjük és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ekkor egy tojásból és lisztből, vízzel és sóval galuskát készítünk, majd egy kiskanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.
Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept