Májgombóc (levesbetét)

májgombóc

Férjem kedvenc levesbetétje a májgombóc. Nagyon sokáig nem készítettem, mert nem sikerült jól eltalálnom az arányokat, de mára kialakult a tökéletes gombóc receptje.

További leves receptek ide kattintva elérhetőek.

Hozzávalók:
  • 0.5 kg csirkemáj
  • petrezselyemzöld
  • ~ 150 g liszt
  • 1 tojás
  • bors
Recept:

A csirkemájat “lekaparjuk” egy késsel.

Hozzákeverjük a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adunk hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. 

Forró sós vízbe szaggatjuk.

Evőkanálból késsel is lehet szaggatni, de akár nokedliszaggatóval is készíthetjük attól függően mekkora méretet szeretünk.

Miután feljött a víz tetejére még 5-10 percig főzzük.

Levesbetétként tálaljuk húslevesbe a májgombóc-ot.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept