
Lehetőségem adódott gyönyörű fekete meggyet szedni a szomszéd néni fájáról. Kerestem egy jó süti receptet hozzá, így elolvastam párat és kialakítottam a saját meggy pite verziómat.
Egyéb sütemény recepteket ITT találtok
Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg meggy
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csapott kávéskanál fahéj
Tészta:
- 225 g liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 60 g cukor
- 125 g vaníliaízű margarin
- 1 tojás
Recept:
A meggyet kimagozzuk és megszórjuk cukorral. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük.
A levéből 4 dl-t elkeverünk egy csomag vaníliás pudingporral és megízesítjük a fahéjjal. Állandó kevergetés mellett addig főzzük amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverünk 500 g-ot a lecsepegett meggyből és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.

Erre megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.

180 oC-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Kb 1 óra.

Teljes kihűlés után levesszük a tortaforma oldalát és porcukorral szórva tálaljuk.

TIPP: A maradék levet használhatjuk szörpként.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept