Heti menü tervezése

Hiába nézegetünk neten menüket, ha tele van olyan ételekkel amiket mi nem főzünk. Van aki nem eszik levest minden nap, vagy csak nem főz minden nap. Emiatt fontos a heti menü tervezése.

Megmutattam nektek egy heti menünket, de most úgy döntöttem inkább azt mutatom meg, hogy hogy szoktam kitalálni így mindenki a saját családjára tudja szabni.

Először is kategóriákat csináltam azokra az ételekre amiket én főzök

  • Reggeli és vacsora
    • Tojásos
    • Tejes
    • Szendvics
    • Egyéb
  • Leves
    • Híg leves (húsleves)
    • Sűrített leves (rántás vagy habarás)
    • Krémleves
    • Összetett leves (raguleves)
  • Főétel
    • Sültek
    • Rakott
    • Egytál
    • Rántott
    • Édes
    • Tészta
  • Köret
    • Főzelék
    • Zöldség
    • Gabona
    • Tejfölös saláta
    • Zöld saláta
    • Egyéb
    • Mártás
    • Savanyúság

Ezután mindegyikhez odaírtam, azokat az ételeket, amiket én szoktam készíteni. Tegyetek ti is így. Írjátok le egy papírra, hogy miket szoktatok enni.

Innen már viszonylag egyszerű a dolgunk. Kitaláljuk a koncepciót, hogy melyik étkezésnél számunkra mi a fontos. Írok erről bővebben a későbbi posztokban. A lenti linkekre kattintva részletesen megtaláltok ötletketet. Így egyszerűbb lehet a heti menü tervezése

Reggeli tervezése

Leves tervezése

Főétel tervezése

Köret tervezése

Gyerekmenü

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept