Gergő kisfiam nagy citrom (savanyú) rajongó, így egyértelműen, ha neki sütök mindig citromos dolgot készítek. Így jött létre ez a krémes, pihe-puha, savanykás, de mégis édes citrom torta is.

Egyéb torta és sütemény receptemet itt találod: SÜTEMÉNYEK
Hozzávalók: Egy 18 cm-es tortaformába
Piskóta:
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 1 dl víz
- 135 g liszt
- 6 g sütőpor
Krém:
- 200 g meggle decor habalapanyag (tejszín)
- 125 g tejföl
- 50 g porcukor
- 30 g citromlé
- 1 egész citrom héja
- Egy zacskó express zselatin fix
Díszítésnek:
- Citrom szeletek
- Csokiöntet
- Színezett krém (ételfestékkel)
- Csokidara
- Szórócukor

Recept:
Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük úgy, hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad.
Belekeverjük a sütőporos lisztet.
A tojásfehérjéket is kemény habbá verjük és a keverékbe óvatosan belekeverjük.
A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a beleöntjük a tésztát. Én az aljába szoktam szilikonos sütőpapírt tenni.
Kb 30-40 perc alatt 180 oC-on alul-felül sütéssel megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. Az alját használjuk majd a tetejének.
Ha készen vagyunk a piskótával, akkor a tejfölt kikeverjük a citromlével, a citrom héjával és a porcukorral valamint ide keverjük a zselatin fixet is. Felverjük a tejszínt habbá, majd óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
A torta tetejét egy tányérra rakjuk és megkenjük a krém 1/3ával. erre megy a középső lap, majd megint krém. Végül az alját rakjuk rá, mert így egyenes lesz. Körbekenjük a szélét is krémmel. Vékonyra szeletelt cirtommal lehet díszíteni .
A krém maradékába tetszés szerint ételfestéket keverhetünk, amivel a tortát díszíthetjük.
Remélem tetszett a citrom torta.
Megtekeinthető rövid videón az elkészítés itt:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept