Kálcirecept hírlevél

Kálci receptjei a postafiókodban

Elindult a hírlevelem, amelyben rendszeresen értesítem a feliratkozóimat a legújabb receptjeimmel, főzési tippjeimmel kapcsolatban.

Prézli, Puffancs, Pampus, Bodag, Vőnekvaló

pampus

Nem is olyan régen végeztem egy kis közvéleménykutatást, hogy ki hogy hívja a panírozás után megmaradt tojásból és zsemlemorzsából készült maradékot kisütve.

Legnagyobb meglepetésemre rengeteg válasz érkezett. Tényleg nem számítottam ennyi variációra. Lássuk mik is voltak a válaszok a teljesség igénye nélkül:

Prézli, Puffancs, Pampus, Bodag, Egér, Bunda, Pampuska, Pacsni, Rántott semmi, Vakhal, Pufi, Huncutka, Kenyér, Sárgahusi, Szakácsnőhusa, Malac, Papucs, Pampalini, Lapóka, Pityu, Lábatlan tik, Pacsi, Panni, Kukac, Ösember lepény, Törmönmorma, Vőnekvaló, Fufnyak, Prézlipogácsa, Vakarék, Húsízű, Tojásos valami, Kaparék, Zeppelin, Páncél, Rágcsány, Egybebunda, Csöszmölék, Panírgombóc, Panírpogácsa, Húsnélküli, Pogácsa, Pofézni, Gezemice lángos, Lapóka, Vakcsibe, Mackó kenyér, Műhús, Öregasszony, Pánkó, Huncutka, Galamb, Ördögbocskor, Vakhal, Pipi sütemény, Pufika, Bodega, Szakácsnérésze…..

Na de a legérdekesebb, hogy sokan kidobják. Na aminek ennyi neve van az megérdemli, hogy szánjak rá pár szót. Hátha több tojásmaradék kerül az asztalra. 🙂

További FŐÉTEL receptem ide kattintva elérhető

Hozzávalók:

  • Panírozásból megmaradt tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Fűszerek
  • Tejföl
  • Trappista sajt

Recept:

A maradék tojásba teszünk egy kevés tejfölt és reszelt trappista sajtot.

Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Legfinomabb, ha friss fűszernövény kerül bele. Nálam ma bazsalikom volt. 🙂

Ebbe a keverékbe keverjük a zsemlemorzsát addig, amíg egy sűrű, formázható masszát nem kapunk.

Megformázzuk és olajban kisütjük a pampus-t.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept