Mi az a pupusas? Olvadt sajt na meg a magunk gyúrta tészta garantálja, hogy ez a melegszendvics az egész család kedvence lesz. A legjobb, hogy még élesztő se kell hozzá és nagyon gyorsan elkészül.

Ez az az étel, amit amikor először kipróbáltam nem ízlett, mert akár milyen szenesre sütöttem a külsejét nem sült át a széle. Nyers lisztes íze volt.
Akkor elhatároztam, hogy legközelebb berakom a sütőbe. Hát megtettem és így már isteni lett. Nagyon kiadós étel a nap bármelyik étkezésére! Ráadásul magunkkal is tudjuk vinni bárhova 🙂
Egyéb Reggeli és vacsora ötleteket ide kattintva találsz.
Hozzávalók :
6 adag tésztához:
- 300 g búzafinomliszt (BL55)
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál só
- 50 ml étolaj
- 120 ml víz
A töltelékhez:
Megtölthetjük szinte bármivel, amit a hűtőben találunk. Én most minimálisra vettem a töltelék összetételét, de így is finom.
- 100 g trappista sajt (reszelt) – A fiúknak pékmester sajttal, mert tejmentesen esznek 🙂
- 2 evőkanál gépsonka (kockázott)
De sokminden más is lehet:
- hagyma (apróra vágva)
- tejföl
- majonéz
- torma
- ketchup
- kolbász
- főtt sonka…
Recept:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát és a hagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a hozzávalókat és jól összekeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk(kb 80g), kerekre kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.

A széleit összecsípjük.

Kicsit lapítjuk még azelőtt, hogy a végét bezárnánk, hogy ki tudjon jönni a levegő. Majd bezárjuk a végeit is és alaposan lelapítjuk.

Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt kicsit megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is.
Majd tepsibe pakoljuk és 200 oC-on előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük a pupusas-okat.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Üdv! Milyen vékonyra kell nyújtani a tésztát? Köszönöm!
Szinte egészen vékonyra. kb 15 cm átmérőjű legyen egy adag
Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy vajjal vagy zsírral lehet-e készíteni a tésztáját?
Olvasztva meg lehet próbálni
Kipróbáltam vajjal és finom lett!! Köszönöm a receptet! 🙂
Megcsináltam, kicsit ragadós lett és hosszabb ideig kellett sütni, de sikere volt 🙂