A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Én úgy alakítom, hogy naponta váltogatom az ételeket alapanyagok szerint. Így változatosabbá tehető a heti menü.
A reggeli napi elosztása:
- Hétfő: tojásos
- Kedd: tejes
- Szerda: szendvics
- Csütörtök: egyéb
- Péntek: tojásos
- Szombat: egyéb (mi szinte mindig lángost eszünk)
- Vasárnap: tejes
Ötletek:
Tojásos | Tejes | Szendvics | Egyéb |
Bundáskenyér fehérkenyérből | Tejbegríz | Melegszendvics | Virsli |
Tojásrántotta | Tejberizs | Zsíros fehérkenyér | Amerikai palacsinta |
Ham & eggs | Kefir sós békebeli kiflivel | Májkrémes gyökérkenyér | Gofri |
Bacon & eggs | Gabonapehely tejjel | Vajkrémes felvágottas stangli | Pirítós fehér kenyérből |
Tükörtojás | Kakaó kaláccsal | Vajkrémes kolbászos zsebes zsemle | Lángos |
Főtt tojás sült szalonnával | Tej fatörzskiflivel | Zsebes melegszendvics | Pogácsa |
Zabpelyhes tojáslepény | Joghurt | Császárzsemle szendvics | Briós |
Virsli szív tükörtojással |
Sajnos mobilon nem olyan szép a táblázat, mint számítógépen, de talán olvasható.
Folytatom majd a gondolatmenetet másik bejegyzésekben.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Egy hozzászólás “Menü tervezése – A reggeli” bejegyzéshez
A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.