Nagyon régóta kerestem a ropogós gofri titkát. Egyszer egy követőm írta egy kommentben, hogy a fagyi tölcsér receptben víz van nem tej ezért lesz ropogós. Nem is kellett több fogtam gyorsan a GOFRI GOFRISÜTŐHÖZ receptemet és kivettem a tejet helyette vizet tettem és az olaj mennyiségen növeltem, hogy ne ragadjon bele a sütőbe.
A végeredmény pontosan az végre, amit vártam. Melegen ropogós gofri, aminek nem “szalonnás” a belseje.

Hozzávalók 10 db-hoz:
- 80 g cukor
- 100 g olaj
- 2 tojás
- 200 ml víz
- 1 csomag (12 g ) sütőpor
- 200 g liszt
Recept:
A cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tésztát beletesszük a forró sütőbe. Nálam 8-10 perc alatt megsül a ropogós gofri. Egy papírra kirakjuk kicsit hűlni.
Tálalhatjuk:
- Házi csokipudinggal
- Tejszínhabbal
- Csokiöntettel
- Gyümölcsökkel
- Lekvárral
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept