
Nagyon egyszerűen készíthetsz finom krémes tejberizs-t. Pár egyszerű alapanyagból.
Egyéb DESSZERTEK itt.
Hozzávalók:
- 200 g kerek-szemű rizs (ettől lesz krémes)
- 200 g víz
- csipet só
- 1 l tej
- 100-150 g kristálycukor (ízlés szerint)
Recept:
A rizst és a vizet egy fazékba öntjük. Felrakjuk lassú tűzön főni. Picit megsózzuk.
Addig kavargatjuk, míg fel nem isza a vizet teljesen.
Ráöntjük a tejet és folyamatos kavarás mellett felforraljuk. Ekkor visszavesszük takarék lángra. Így szépen lassan főzzük – kb. 5-10 percenként megkeverve – nagyjából 30 percet.
Addig főzzük, amíg már keverés nélkül kilátszanak a rizsszemek, de nem itta még be az összes tejet.
Ekkor levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cukrot.
Tehetünk bele ízlés szerint vanília aromát, vaníliás cukrot.
Ha kihűlt a tejberizs, akkor kakaóporral, gyümölccsel, lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept