Zsemlegombóc

zsemlegombóc

A Marha vadas számomra nem az igazi zsemlegombóc nélkül, de más ételekhez is kiváló köret lehet.

Egyéb köret receptjeim itt elérhetőek.

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 300 g liszt
  • 150 g víz
  • bors
  • zsír vagy olaj
  • 25 g hagyma
  • egy marék (7 g) petrezselyemzöld

Recept:

A zsemléket 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk és 180 fokra előmelegített sütően pár perc alatt halvány barnára pirítjuk.

A hagymát pici zsíradékon üvegesre pirítjuk.

A tojásokat a vízzel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk majd belekeverjük a lisztet. ha már nokedli állagú, akkor mehet bele az apróra vágott petrezselyemzöld és a dinsztelt hagyma.

Ebbe a keverékbe megy a szárított szemlekocka.

Fogunk két evőkanalat és a masszából a segítségükkel gyolyó “szerű” formát próbálunk kialakítani. Ezt tesszük a forró sós vízbe. Nem fog lemenni az edény aljára azonnal lebeg.

Kb 5 percig elég főzni, de mindenképpen nézzünk meg tálalás előtt, hogy a közepe nem nyers-e a zsemlegombóc-nak.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Egy hozzászólás “Zsemlegombóc” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.